Dış Cephe Kaplama Sistemleri Nelerdir

Kompakt laminat parke, alüminyum profillerden oluşturulan ve binanın dış kısmına estetik ve güzel görünüm kazandıran kompakt lamitanatların birbirlerine monte edilmesidir.

Kompakt laminat cephe sistemi 4 çeşit sistemden oluşmaktadır. Kompakt laminat parke'nin bir özelliği ise parke arkalarından havalandırma yapılabiliyor ve bu avantajla bina daha sağlıklı oluyor.

Kompakt laminat parke yağmur suyu geçirmezdir. Alüminyum oranı düşük olduğu için üretim fiyatıda azdır. Göz yorucu detaylar yerine Kompakt laminat parke ile daha göze hoş gelen bir görüntü yaratmaktadır. Ayrıca ahşaba benzeyen ve ahşaba yakın renklerlede tercih edilebilir.

Günümüzde birçok işyerleri Kompakt laminat parke kaplama yaptırarak işyerinin şıklığını göstermektedir. Ahşab görünümü ve sağlamlığı ile insanlar tarafından tercih edilmektedir. Uzun zaman geçsede herhangi bir aşınma olmadan ilk günkü haliyle duruşunu sergiler.

Hava koşulları, basınç gibi etkenlerden yüksek oranla dayanıklılığı sayesinde hem emniyetli hem de modern bir binaya sahip olacaksınız.

Uygulama şekilleri ise;

  1. Agrafli yöntem
  2. Gizli vida yöntemi
  3. Yali baskı
  4. Yapıştırma


Karkas Tipleri;

  1. Alüminyum profiller en uzun ömrü sağlar.
  2. Ahşap karkas emprenye edilmiş ağaç ile yapılır.
  3. Demir profil ise galvanizli veya antipas uygulaması ile yapılır.


Kompakt laminat parke bu avantajlarıyla uzun yıllar yerini kimseye kaptıracak gibi görünmüyor.

SilikonCephe Kaplama

Slikon cephe, özel şekilde yapıştırılan camların yapılmasıyla oluşur. Bu yapıştırılan camlar dış cephe için oldukça şık görünmektedir. Slikon cephenin montajı hızlı ve kolaydır. Alümniyum ve cam arasına slikon sıkılarak yapılır. Eğer alüminyum ve cam arasına uygun bir filtre koyulursa slikon sıkılmasına gerek yoktur.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Silikon Cephe Kaplama Nasıl Yapılır?

Akustik Tavan (Alçıpan) Nedir ?

iç mimarlık - yapı ölçeklendirme