Odadaki Nemi Nasıl Alınır


Hane nemi nasıl alınırsorusu nem problemi yaşayan milyonlarca kişi tarafından merak edilen bir konudur.
Her ne kadar kolay gibi görünse de nem meselesi gecikmeden çözülmesi şart olan hassas bir problemdir.

Evde nem oluşumunun birbirinden değişik nedenleri bulunmaktadır. Tek bir etkene dikkat ederek nem probleminin önüne geçilmemektedir.
Yaşadığınız ortamda nem oluşmaması için dikkatli davranmanız gerekmektedir.
Evde nem oluşumunun başlıca sebebi odaların uzun müddet havasız kalmasıdır. Yaşadığınız alanı devamlı havalandırarak toz ve nem oluşumuna mani olmalısınız.
Mutfakta nem oluşumu pişen yemeklerden yükselen buharın içeride hapsolmasından kaynaklanmaktadır. Yemeklerin ve sıvıların buharı neme ve beraberinde getirdiği rutubete sebebiyet verir.

Mutfakta buharı çeken aletler kullanabilir ve pencereyi açarak havalandırabilirsiniz. Ters takdirde yiyeceklerinizin bayatladığına, üzerinde küf ve mantar oluşumunun olduğuna tanık olabilirsiniz.
Banyoda nem ve rutubet oluşumu yıkanırken suyun tesiriyle banyonun içinde kalan buharın dışarı çıkmamasından kaynaklanmaktadır. Banyo yaptıktan sonra pencereyi kesinlikle açık bırakmalısınız.
Odalarda olan nem ve rutubet oluşumunun ansızın fazla nedeni bulunmaktadır. Bunlardan biri hanede beslenen nebat ve hayvanların terlemesidir.
Terleme neticeninde ortaya çıkan nem giderek sizlerin ciddi rahatsızlıklara yakalanmanıza kapı aralar. Bu yüzden canlı bitki ve hayvanları balkon gibi açık alanlarda beslemelisiniz.
Balkonu olmayan hanelerin odalarında kurutulan çamaşırlar nem ve rutubet oluşumuna neden olmaktadır. Şayet çamaşır kurutmak için odadan başka alternatifiniz yoksa odanızı mutlaka havalandırmalısınız.

Isı kaybının yaşandığı hanelerde nemin oluştuğunu duvarlardan ve tavandan anlayabilirsiniz. Binaların inşaat halindeyken ısı izolasyonunun mutlaka yapılması gerekmektedir.
Kış aylarında hanelerde kullanılan odun sobaları ve elektrikli sobalar tüm odaların eşit bir şekilde ısınmasına mani olmaktadır. Soğuk kalan odalarda nem ve rutubet oluşumu hızlanmaktadır.
Evdeki nem nasıl alınır, sorusundan önce evde nem ve rutubet oluşumunun önüne geçebileceğiniz en ehemmiyetli teferruatları odalarda uygulamalısınız.

Şayet uygulama ile ilgili geç kaldıysanız yapacağınız tek şey nemi acil olarak ortadan kaldırmaktır.
Nem alma işlemlerinde önceden güneş tarafından kurutma işlemi seçenek edilirdi. Ancak bu metot yalnızca açık alanda bulunan inşaatlar için geçerliydi.
Dairelerin içinde güneş ısısı nem kurutma metodu olarak kullanılamamaktadır.
Nem kurutma aletleri hanelerde, inşaat alanlarında, seralarda, fabrikalarda, sağlık kurumu ve otel gibi kapalı alanlarda kullanılmaktadır.
"Hane nemi alma aleti", hane içinde çeşitli sebeplerden olan nemin ortadan kalkması için kullanılmaktadır.
Hane nemi alma aleti kullanılarak hanedeki eşyaların giderek deformasyona uğramasına mani olabilirsiniz. Kullanımı oldukça kolay ve pratik olan bu aletler hiç ısınmadan saatlerce çalışabilir.
Hane nemi alma aleti değişik işlevlere sahiptir. "Banyo nemi alma aleti" da kurutma aletinin banyodaki nem alma görevini görmektedir.
"Mutfak nemi alma aleti" kullanarak mutfaktaki yiyeceklerinizin uzun müddet muhafaza edilmesini sağlayabilirsiniz.
Hane nemi nasıl alınırdiyerek duraksamak zorunda kalmayacaksınız. Nem kurutma aletlerini kullanarak kısa müddette tesirli sonuçlar alabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Silikon Cephe Kaplama Nasıl Yapılır?

Akustik Tavan (Alçıpan) Nedir ?

iç mimarlık - yapı ölçeklendirme